Ahol már találkozhatott velünk:

Adóügyek

 

Komoly gond van? Velünk nagyobb az esélye, hogy megússza!

Adóellenőri, rendőri-adónyomozói múlttal rendelkező szakembereink bevonásával érvényesítjük érdekeit! A "túloldalról" jött szakemberek másképp gondolkoznak, más stratégiákat alkalmaznak, mert jól ismerik az ellenérdekelt fél ütőkártyáit! Ha igazán komoly gond van, hívja a 06-20-949-2069-es telefonszámon Ardai Attilát.

Ha szeretné sikeresen üzemeltetni, fenntartani cégét, vegyen részt jogi és üzleti képzéseinken, akár térítésmentesen.

 

Adóügyek

Hozzánk forduló Ügyfeleinket az alábbi adóügyekben tudjuk segíteni:

-    Elmaradt, elhanyagolt könyvelés pótlása, rendbetétele

-    Könyvelés ellenőrzése, könyvvizsgálat (különös tekintettel a házipénztár, tagi kölcsön problémáira)

-    Általános adóellenőrzés során felkészülés segítése, illetve képviselet ellátása

-    ÁFA ellenőrzés során felkészülés segítése, tanácsadás, illetve képviselet ellátása

-  Körbeszámlázásra, láncvizsgálatra irányuló adóellenőrzés során felkészülés segítése, szerződések átvizsgálása, tanácsadás, képviselet ellátása

-    Bármely irányultságú adóellenőrzés kapcsán adóhatósági meghallgatásokon való részvétel, illetve képviselet

-   Elmarasztaló adóhatósági megállapítások megelőzése, illetve mérséklése (a megállapítások jegyzőkönyvbe foglalása előtt)

-   Adóellenőrzés jegyzőkönyvbe foglalt megállapításaira történő észrevételek elkészítése, illetve ezzel kapcsolatos tanácsadás

-    Elsőfokú adóhatósági határozatok megfellebbezése

-    Másodfokú adóhatósági határozatok elleni jogorvoslat kidolgozása

-  Adóvégrehajtás kapcsán a végrehajtás foganatosításának esetleges megelőzése, fizetési kötelezettség csökkentése

-    Méltányossági, részletfizetési, illetve halasztott fizetés iránti kérelmek beterjesztése

-    Bírságok, pótléktartozások csökkentésére, elengedésére irányuló egyeztetések, illetve beadványok készítése

 

 6 jótanács, mellyel jelentősen növelheti adóellenőrzése sikerét, illetve csökkentheti annak kudarcát

1. könyvelése, számvitele lehetőleg mindig legyen naprakész

2. adóügyi problémája esetén minél korábbi szakaszban foruldjon megfelelő szakemberhez (minél későbbi szakaszban kapcsolódik be a megfelelő ügyvéd, adószakértő stb., annál kisebb az esélye, hogy érdemben tud segíteni)

3. ne csak szakmailag, hanem pszichikai-kommunikációs szempontból is készüljön fel az adóellenőrzésre, illetve az Adóhatósággal történő bármilyen érintkezésre (erről bővebben: "Adó-psziché" menüpontunkban olvashat)

4. adóellenőrzés kapcsán törekedjen iratainak, könyvelési anyagainak mielőbbi rendbetételére, rendezetlen könyvelést semmiképp se bocsásson a revízió rendelkezésére

5. mindenképp reagáljon az Adóhatóság adóellenőrzésre irányuló megkeresésére, ne játszon "bújócskát" a revizorokkal, ne húzza az időt a szükségesnél nagyobb mértékben

6. gondoskodjon róla, hogy adóügyei megfelelő kezekbe kerüljenek; a legjobb, ha könyvelő, ügyvéd és adószakértő közösen menedzselik az Ön adóügyeit (A Céghmester egyik legfontosabb tevékenysége, hogy az adóügyek megfelelő ellátásához szükséges szakmai teendőket koordinálja és kontrollálja.)

 Hogyan segít a Céghmester adóügyekben?

Egyrészt segítjük a szakmai felkészülést: elmaradt könyvelés pótlása, rendbetétele; adóhatósági szempontból kritikus tételek ellenőrzése (házipénztár, eszközök, tagi kölcsön, szabályzatok, szerződések stb); képviselet; ügyvéd, könyvelő, adószakértő bevonása, ezek tevékenységének összehangolása.

Másrészt segítünk megakadályozni, hogy az adóellenőrzés természetéből adódó nem szakmai tényezők pl. pszichikai, kommunikációs, csoport-agressziós és egyéb szubjektív emberi tényezők a revízió kimenetelét az adózó kárára torzítsák.

 

Ha úgy érzi, hogy jelenlegi könyvelője, ügyvédje bizonytalan, vonjon be minket is problémája megoldásába! Összefogva több esély van érdekeinek érvényesítésére! Szükség esetén komplett szakmai csapattal (ügyvéd, könyvelő, adószakértő, könyvvizsgáló, stb.) állunk rendelkezésére. Komoly gond esetén adóellenőri, rendőri-adónyomozói múlttal rendelkező szakembereink is rendelkezésre állnak!

Segítünk!
Információ, időpont egyeztetés:
06-20-949-2069
06-20-940-4475
06-20-442-8466
06-1-410-7997
(Tanácsadás, konzultáció minimális díja: 20.000 Ft+ÁFA)

Ha szeretné tanulmányozni a Céghmester cégügyekkel foglalkozó weboldalát, kattintson ide:

www.ceghmester.hu

Ha szeretné tanulmányozni a Céghmester székhelyszolgáltatással foglalkozó weboldalát, kattintson ide:

www.szekhely.org

 

Adó-psziché

Hogyan fordítsuk javunkra a hatóság természetes erőfölényét

Érte már Önt hátrány saját vagy cége adóvizsgálatainak kapcsán? Biztosan ismer olyanokat, akiket igen! Azt is tudja, hogy ez miért történt? Biztos, hogy nem kizárólag azért, mert a könyvelése nem vagy nem teljesen volt rendben.

A Céghmester álláspontja szerint nem csak szakmailag kell kiválóan felkészülni az adóellenőrzésre, illetve a hatóságokkal történő küzdelemre, hanem kommunikációs és pszichikai eszközökkel is (mint ahogy ezeket bizonyos esetekben a hatóságok is alkalmazzák az adózókkal szemben).

Az adóellenőrzés az ellenőrzésben résztvevő (rutintalan-naív) adózó szempontjából egy nehezen kezelhető pszichikai állapot, legtöbb esetben pszichikai teher, illetve kommunikációs feladat és kihívás. Ezek figyelmen kívül hagyása, illetve nem megfelelő kezelése azonnal az adózó hátrányára, azaz a hatóság javára billenti a mérleget.

A hatóság-egyén közötti küzdelem abban az esetben, ha azt nem kezelik megfelelően, evolúciós okokra visszavezethetően egy egyenlőtlen küzdelem lesz, melyből a legtöbb esetben a hatóság jön ki győztesen. Ennek magyarázatát a humánetológia tudománya adta meg: a kulcs az emberekben (és állatokban) egyaránt jelenlévő agresszió, mely a túlélésért folytatott harc evolúciós szükségszerűsége.

A humánetológia azt is bizonyította, hogy az agresszió szintje az egy csoporton belüli egyedek között általában alacsony, csoportok és más csoportok között, illetve csoportok és a csoportba nem tartozó egyedek között pedig magas.

A civilizáció fejlődésével egyes egyének agressziós szintje csökkent, a csoportok, szervezetek úgynevezett csoport-agressziója pedig fennmaradt sőt erősödött és burkoltabb, kulturáltabb, nehezebben észlelhető formákat öltött.

Sok adózó az Adóhatósággal történő személyes érintkezéskor nem képviseli megfelelően saját érdekeit (alacsony egyéni agressziós szint), legtöbbször abból a téves feltevésből kiindulva, hogy ha nem vitatkozik, nem mond ellent az Adóhivatalnak, akkor azt pozitívumként a javára írják. A valóság és a tudomány épp az ellenkezőjét bizonyítják: a hatóság - természeténél fogva - kihasználja az egyén alacsony agressziós szintjéből eredő gyengeségét és érvényesíti a maga magasabb szintű csoport-agressziójából következő erőfölényét. Tehát objektív, tudományos szükségszerűségről van szó és nem arról, hogy a hatóság szándékosan rossz vagy gonosz lenne.

Fenti helyzetet tovább nehezítheti, hogy a hatóság részéről eljáró személynek is van egyéni agressziós szintje és kommunikációs, valamint pszichológiai tulajdonságainak következményei is hatással vannak/lehetnek az adott ügyre. (A hatóság részéről eljáró személyek ilyen tulajdonságai jelentős szélsőségek között nyilvánulhatnak meg, a kifejezetten agresszív típustól egészen a csendes, sokak által "mosolygós-gyilkos"-nak nevezett típusig. Az elsőtől nem szabad megijedni, a másodiknál pedig nem szabad bedőlni.)

Fentiekből következően a hatóságok természetes csoport-agressziós szintjének ellensúlyozása érdekében minden adózónak határozottan képviselni kell érdekeit. Az adózót az Adóhatósággal szemben is megilleti a fegyveregyenlőség elve, de erről az adózónak kell gondoskodnia, azaz muszáj kellő talpraesettséggel eljárni, illetve ha arra önállóan nem képes, akkor ilyen irányú segítséget igénybevenni.

Tisztelt Érdeklődőnk! Tisztelt Ügyfelünk!

Jó, ha tudja, hogy az emberek kb. 95%-ának (beleértve az Adóhatóság munkatársait és az adózókat is) a csoport-agressziós probléma létezéséről semmilyen fogalma-információja nincs és főleg nincs annak kezeléséről. Ebből következik, hogy aki ezt az adott szituációkban tudatosan kezeli-megoldja, az jelentős előnyhöz juthat a hatóságokkal szembeni küzdelme során. Használja ki Ön is!

Fentiek kapcsán a Céghmester segít, azonban ebben az esetben a segítség természetéről weboldalunkon nem tudunk tájékoztatást adni, hiszen ennek közreadása az ellenérdekelt felek felkészítését, segítését jelentené ügyfeleinkkel szemben. Kérjük, hogy segítségét forduljon hozzánk bizalommal, közel 15 éves tapasztalattal rendelkezünk kemény hatósági kontaktus szituációk kezelésében.

Figyelem! A Céghmesternek nem áll szándékában megbántani sem a hatóságokat, sem azok bármelyik munkatársát! Írásunk célja csupán az, hogy honlapunk olvasóinak felhívjuk figyelmét a fentebb körülírt, megváltoztathatatlan tudományos szükségszerűségre.

 Hogyan segít a Céghmester adóügyekben?

Egyrészt segítjük a szakmai felkészülést: elmaradt könyvelés pótlása, rendbetétele; adóhatósági szempontból kritikus tételek ellenőrzése (házipénztár, eszközök, tagi kölcsön, szabályzatok, szerződések stb); képviselet; ügyvéd, könyvelő, adószakértő bevonása, ezek tevékenységének összehangolása.

Másrészt segítünk megakadályozni, hogy az adóellenőrzés természetéből adódó nem szakmai tényezők pl. pszichikai, kommunikációs, csoport-agressziós és egyéb szubjektív emberi tényezők a revízió kimenetelét az adózó kárára torzítsák.

Elsőnek túl keménynek, túl drasztikusnak tűnő szemléletünk, illetve módszereink sikerességét jó néhány - adózói szempontból - sikeres üggyel tudjuk bizonyítani! Kérjek referenciáink bemutatását!

 

Segítünk!
Információ, időpont egyeztetés:
06-20-949-2069
06-20-940-4475
06-20-442-8466
06-1-410-7997
(Tanácsadás, konzultáció minimális díja: 20.000 Ft+ÁFA)

 

Ha szeretné sikeresen üzemeltetni, fenntartani cégét, vegyen részt jogi és üzleti képzéseinken, akár térítésmentesen.

Kétféle képzést biztosítunk a Céghmester ügyfélköre részére:

1. Üzleti képzés, mely a “Tanuld meg az üzletet, hogy ne keljen adót csalnod” címet viseli. Az üzleti képzés célja, hogy megtanítsuk hogyan kell nyereségessé tenni a kisvállalkozásokat, kiemelten az induló kisvállalkozásokat.

2.  A jogi képzés a “A JOG TRÜKKÖS OLDALA – MILLIÓKAT ÉRŐ JOGI PRAKTIKÁK A SIKERES VÁLLALKOZÓI LÉTEZÉSHEZ” címet viseli. A jogi képzés célja, hogy a kisvállalkozások meg tudják védeni elért eredményeiket és érdekeiket akár a hatóságokkal szemben is. 

Jelentkezés:
Dunda Andrea tel.:06-20-585-6605

Még több infó a képzésről (hely, időpontok, vendéghozás, stb.):
- Üzleti képzés: http://vallalkozasinditas.net/meghivo-uzleti-kepzeseinkre

- Jogi képzés: http://vallalkozasinditas.net/meghivo-jogi-kepzeseinkre

 

Ugrás az oldal tetejére