Ahol már találkozhatott velünk:

Házi pénztár

 

Ha szeretné sikeresen üzemeltetni, fenntartani cégét, vegyen részt jogi és üzleti képzéseinken, akár térítésmentesen.

Házipénztár


Egy cég könyvelése, illetve számviteli nyilvántartása elvben a valóságot kell, hogy tükrözze a házipénztár esetében is. A házipénztár valós összege azonban a legritkább esetben egyezik meg a könyvelésben szereplő összeggel. A házipénztár bármilyen eltérése adóellenőrzés során problémát okozhat.

 

A házipénztár az alábbi esetekben lehet túl alacsony:

 - minimális alaptőkével alakult cégek esetében

 - nem rendesen, nem mindig, vagy nem mindenről számlát adó cégek esetében

 - veszteséges cégek esetén

 

A házipénztár az alábbi esetekben lehet túl magas:

 - ha a vállalkozás beszerzései során nem mindenről kap, vagy kér számlát

 - ha a vállalkozás feketén is teljesít kifizetéseket (pl. munkabér)

Mind az alacsony, mind a magas házipénztár problémát okozhat a vállalkozásnak. Adóellenőrzés esetén a revizorok jogosultak a házipénztár nyilvántartott és valós összegének ellenőrzésére, illetve összevetésére.

 2012. december 1-től törvényben nem korlátozzák a házipénztárban tartható összeget. A házipénztárban tartható összeg mértékét a pénzkezelési szabályzatban kell rögzíteni. Célszerű a könyvelővel megkonzultálni, hogy a vállalkozás tevékenységének és pénzforgalmának függvényében mi kerüljön a pénzkezelési szabályzatba.

 

A hiányos házipénztár a vezető tisztségviselő és / vagy pénztáros szabálytalanságát, visszaélését, esetleg bűncselekményét (sikkasztás) valószínűsíti, melynek az adóellenőrzésen túlmutató bűntetőjogi következményei is lehetnek.

 

Igen gyakori, hogy a társaság könyvelője a számvitelileg jogellenes és értelmezhetetlen negatív házipénztár ellensúlyozása céljából tagi kölcsönt könyvel el. Semmiképp se engedje, hogy ez az Ön tudta és írásbeli hozzájárulása nélkül történjen, annál is inkább, mivel 2013-tól a tagi kölcsön állomány 50%-a után 10%-os mértékű társasági adót kell fizetni.

 

A Céghmester extra gondos könyvelést végez! Bármilyen tagi kölcsön / házipénztár probléma esetén azonnal konzultál a problémában érintett cég képviselőjével.

 Bármilyen házipénztár eltérés, probléma kapcsán kérje segítségünket!

 

Segítünk!
Információ, időpont egyeztetés:
06-20-949-2069
06-20-940-4475
06-20-442-8466
06-1-410-7997
(Tanácsadás, konzultáció minimális díja: 20.000 Ft+ÁFA)

 

 

 

Ha szeretné sikeresen üzemeltetni, fenntartani cégét, vegyen részt jogi és üzleti képzéseinken, akár térítésmentesen.

 

Kétféle képzést biztosítunk a Céghmester ügyfélköre részére:

1. Üzleti képzés, mely a “Tanuld meg az üzletet, hogy ne keljen adót csalnod” címet viseli. Az üzleti képzés célja, hogy megtanítsuk hogyan kell nyereségessé tenni a kisvállalkozásokat, kiemelten az induló kisvállalkozásokat.

2.  A jogi képzés a “A JOG TRÜKKÖS OLDALA – MILLIÓKAT ÉRŐ JOGI PRAKTIKÁK A SIKERES VÁLLALKOZÓI LÉTEZÉSHEZ” címet viseli. A jogi képzés célja, hogy a kisvállalkozások meg tudják védeni elért eredményeiket és érdekeiket akár a hatóságokkal szemben is. 

Jelentkezés:
Dunda Andrea tel.:06-20-585-6605

Még több infó a képzésről (hely, időpontok, vendéghozás, stb.):
- Üzleti képzés: http://vallalkozasinditas.net/meghivo-uzleti-kepzeseinkre

- Jogi képzés: http://vallalkozasinditas.net/meghivo-jogi-kepzeseinkreMIÉRT ALHATNAK NYUGODTABBAN A 15 éves múltú CÉGHMESTER ÜGYFELEI?

A Céghmester könyvelőirodájának kettős küldetése miatt:

1. A legális adó és járulék megtakarítási lehetőségek maximális kihasználása!

2. A cégnek, illetve tagjainak, vezetőinek, azok családjainak jogi megvédése! (A Céghmester más könyvelőirodákkal szemben a könyvelést és a cégproblémákat nem kizárólag számviteli, hanem jogi kérdésnek is tekinti, melynek megoldása során a társaság, de méginkább tagjainak, vezető tisztségviselőinek jogi felelőssége a fő kérdés, illetve ezen személyek és családjaik (nyugalmának, vagyonának stb.) megvédése az elsődleges cél!)

A Céghmester kb. 300 cégnek látja el számviteli-könyvelési teendőit, a bizalom alapja a fenti kettős küldetés sikeres gyakorlati megvalósítása!

 

 

Ha szeretné tanulmányozni a Céghmester cégügyekkel foglalkozó weboldalát, kattintson ide:

www.ceghmester.hu

Ha szeretné tanulmányozni a Céghmester székhelyszolgáltatással foglalkozó weboldalát, kattintson ide:

www.szekhely.org

 

Ugrás az oldal tetejére