Ahol már találkozhatott velünk:

Végrehajtás a cég ellen

 

Végrehajtási eljárás


A végrehajtási eljárást „végrehatható okirat", azaz jogerős bírósági ítélet, közokirat, illetve jogerős fizetési meghagyás alapján lehet indítani.

A bíróság ítélete esetén a végrehajtást a bíróság előtt kell megindítani az erre rendszeresített formanyomtatványon, míg a fizetési meghagyás végrehajtását Magyar Országos Közjegyzői Kamara honlapján elektronikus úton kell kezdeményezni a megfelelő formanyomtatvány kitöltésével. A közokiratok végrehajtási záradékkal történő ellátását attól a közjegyzőtől kell írásban kérni, aki a közokiratot létrehozta.


A végrehajtási eljárás illetéke a végrehajtani kért összeg 1%-a, de közjegyzői eljárásban minimum 5.000,- Ft, bírósági végrehajtás esetén minimum 3.000,- Ft.

További költségként merül fel, hogy a végrehajtó díját a végrehajtást kérőnek kell megelőlegeznie.


A végrehajtói díj és az alapján megállapított díjelőleg összetett tényezők alapján kerül megállapításra és több tételből tevődik össze. Annak megfizetésére a végrehajtó a végrehajtás elrendelését követően hívja fel a végrehajtást kérőt a pontos összeg megjelölésével. A végrehajtó díjszabásáról a 14/1994. (IX.8.) IM rendelet rendelkezik. Általánosságban megállapítható, hogy a végrehajtói díjelőleg összege tízezres nagyságrendű.

Amíg a végrehajtói díjelőleg nem kerül megfizetésre, addig a végrehajtó végrehajtási cselekményt nem foganatosít, a végrehajtási eljárás szünetel.


További költségként merülhet fel, hogy amennyiben ingatlan foglalás is történik, a végrehajtási jog bejegyzésének ingatlan-nyilvántartási díját, a végrehajtást kérőnek kell megelőlegeznie, amely ingatlanonként 6.600,- Ft.

A felmerült költségeket a végrehajtó az adóstól behajtja, így azt a végrehajtás sikeressége esetén visszatéríti.


Amennyiben az adós cég, lehetőség van arra, hogy a végrehajtást megelőzően az adós bankszámlájára az adós számláját vezető pénzintézetnél a jogerős és végrehajtható határozattal „inkasszót" kérhessen a pénzintézet által erre rendszeresített formanyomtatványán. Ennek külön költsége nincs és amennyiben az adós bankszámláján megfelelő fedezet áll rendelkezésre, vagy az inkasszó ideje alatt pénzösszeg érkezik a bankszámlára, azt a pénzintézet a végrehajtást kérő részére leemeli és a végrehajtást kérő bankszámlára átutalja.

Szerződött ügyvédeink szükség esetén segítségére vannak tanácsadással és a végrehajtási eljárásban való közreműködéssel a jogosult, illetve az adós megbízásából is.

 Segítünk:

06-20-949-2069

06-20-940-4475

06-1-410-7997

 

 

Ha szeretné tanulmányozni a Céghmester cégügyekkel foglalkozó weboldalát, kattintson ide:

www.ceghmester.hu

Ha szeretné tanulmányozni a Céghmester székhelyszolgáltatással foglalkozó weboldalát, kattintson ide:

www.szekhely.org

 

Ugrás az oldal tetejére