Mikor van szükség orvosi gyógymasszázsra?

A lelki egészséghez nélkülözhetetlen az, hogy fizikálisan is jól legyen az ember. Amikor valamilyen kellemetlen, esetleg fájdalmas mozgásszervi probléma kínoz minket, azonnali enyhülésre vágyunk. Amikor már huzamosabb ideje fennáll a probléma, érdemes szakemberhez fordulni. Nem csak a gyógytorna lehet ilyenkor azonban hatásos! Mikor van szükség orvosi gyógymasszázsra?

Mit kell tudni az orvosi gyógymasszázsról?

A gyógymasszázs olyan kézzel folytatott kezelés, melyet az orvos ír elő, és melyet gyógymasszőr végez. A gyógyító célú terápia a gyógytorna kiegészítő kezelése is lehet. A kezelés elsődleges célja, hogy a fájdalmas testtájon az izmokat fellazítsák, a keringést újra serkenteni tudják, és ezáltal a fájdalmat csökkentsék. A speciális fogásoknak köszönhetően elindul majd a test válaszreakciója, az úgynevezett fizikális gyógyhatás. Érdemes azzal is tisztába lenni, hogy a gyógymasszázs igazából csak gyűjtőfogalom, mely többdéle masszázsterápiát foglal magába.

Mikor van szükség orvosi gyógymasszázsra?

Többféle olyan korkép is van, melyre az orvos javasolni fogja ezt a kezelést. A Gyógytornászom rendelő szerint gyógymasszázst „minden esetben orvosi előírás alapján, gyógyító céllal végeznek”. Orvosi gyógymasszázs lehet szükséges bizonyos ortopédia betegségek krónikus szakaszában, krónikus vénás betegségekre, reumás megbetegedésekre, idegrendszeri panaszok esetében, valamint feszes izomtónus fennállásakor. Összeségében tehát elmondható, hogy jó néhány problémára kínálhat megoldást az orvosi gyógymasszázs.

Minden esetben jó választás lesz az orvosi gyógymasszázs?

Sajnálatos módon erre a kérdésre a válasz nem. Azt már tudod, mikor van szükség orvosi gyógymasszázsra, érdemes azonban azzal is tisztába lenni, mikor nem javallott ez a terápia. Nem fogja a szakember felírni a kezelést, ha akut gyulladás, vagy valamilyen fertőző betegség áll fenn. Daganatos megbetegedések is kizáró okot jelentenek, valamint a cukorbetegség, a vérzékenység, és a magas vérnyomás is. Abban az esetben sem ez lesz a megfelelő kezelés, ha az ízületek aktív gyulladásban vannak. Nem véletlen tehát, hogy az orvosi gyógymasszázst minden esetben orvos írhatja csak fel.

Hol lehet orvosi gyógymasszázst végző szakembert találni?

A fenti linken található Gyógytornászom rendelőben olyan kiváló gyógytornászokat fogsz találni, akik orvosi gyógymasszázst is végeznek. A folyamat elején állapotfelmérést végeznek minden páciensnél. Az anamnézis felállítása után már egyszerűen össze tudnak majd állítani egy hatékony és egyénre szabott kezelési tervet, és látni fogják azt is, melyik gyógymasszázs lenne a legjobb választás. Esetenként enyhébb fájdalom előfordulhat majd a kezelés során, ám ilyenkor felgyorsulhat a gyógyulási folyamat is. Náluk már online is lehetséges az időpont foglalás, akár 2 napon belül pedig már fogandi is tudják a pácienseket ebben a rendelőben. Jelentkezz be még ma, és mondj búcsút a kellemetlenségeknek minél előbb!