cégproblémák - fizetések

Cégproblémák 2022: Juttatások kezelése és biztosítása

A juttatások minden vállalkozás alapvető részét képezik. A juttatások kezelése és biztosítása azonban időigényes és bonyolult is lehet, ami a kisvállalkozások tulajdonosainak 13%-a szerint a legnagyobb kihívást jelenti. Ez az arány évről évre jelentősen nőtt. A vállalkozók számos kockázatot vállalnak, ha nem fordítanak elég figyelmet a juttatások kezelésére és biztosítására. Először is, egyes juttatásokat törvény írja elő, és a szövetségi kormány és az állami mandátumokba ütközhet, ha nem a jogszabályoknak megfelelően kezeli azokat. Másodszor, az önrészesedés a kisvállalati tervekben drámaian megnőtt az elmúlt években. A nem odafigyelő vállalkozók komoly bajban találhatják magukat.

Milyen juttatásokra van szükség? A munkanélküliségi biztosítás szövetségi előírás, és az államokon keresztül kell menni. A rokkantsági és a munkáskártérítést a legtöbb állam megköveteli. Ha több mint 50 alkalmazottja van, a szövetségi kormány előírja, hogy egészségbiztosítást kell kötnie. Ha 20-nál több alkalmazottja van, akkor a COBRA (Consolidated Omni-Budget Reconciliation Act) keretében a vállalatból való kilépés után 18 hónapig egészségbiztosítást kell nyújtania. A munkáltatóknak meg kell felelniük a szövetségi családi és egészségügyi szabadságról szóló törvénynek (FMLA) is.

A szavazás, a katonai szolgálat és az esküdtszéki szolgálat teljesítése miatt is szükséges a szabadság.

Másodszor, a juttatások kulcsfontosságú elemei a munkavállalók vonzásának és megtartásának. A juttatásoknak legalább versenyképesnek kell lenniük az iparágon belül. Az általános juttatások közé tartozik a biztosítás (egészségbiztosítás, fogászati biztosítás, látás és életbiztosítás), a fizetett szabadidő (szabadság és szabadság), a betegszabadság és a nyugdíjbiztosítás. A munkavállalók, különösen a fiatalabbak vonzására gyakran alkalmazott juttatások közé tartoznak a rugalmas időbeosztás és a munka és a magánélet egyensúlyát szolgáló egyéb lehetőségek, valamint az egészséggel kapcsolatos juttatások, például az edzőtermi tagság. A juttatások kezelésére és biztosítására nincs gyors és egyszerű megoldás. Azok a kisvállalkozó tulajdonosok, akik szeretnének megismerkedni a juttatások alapjaival, itt olvashatnak. Őszintén szólva valószínűleg az a legjobb, ha legalább madártávlatból ismeri a juttatási környezetet, hogy tisztában legyen a követelményekkel és azzal, hogyan lehet a legjobban toborozni és megtartani a munkavállalókat.

Ennek ellenére nem kell minden juttatási funkcióért felelősnek lennie. Felbérelhet egy juttatási tanácsadót vagy egy ügyvédet, aki áttekintést nyújt Önnek, és gondoskodik arról, hogy megfeleljen az összes kormányzati szerv törvényének és szabályozásának. Ők is naprakészen tarthatják Önt, mivel a követelmények gyakran változnak. A személyzeti tanácsadók versenyképes iparági információkat tudnak nyújtani a juttatásokról.