cégproblémák - pénzhiány

Cégproblémák 2022: Tőkehiány/pénzforgalom hiánya

A harmadik legnagyobb kihívás, amellyel a kisvállalkozásoknak a 2022-es Small Business Trendsben szembe kellett nézniük, a tőke/készpénzforgalom hiánya volt (31%).

Kisvállalkozóként a korlátozott erőforrásokkal való rendelkezés a szabály, nem pedig a kivétel. A tőke és a készpénzforgalom a vállalkozás éltető eleme, amely biztosítja mind a működési készpénzt, mind a terjeszkedéshez és innovációhoz szükséges mozgásteret. Ezek hiánya közvetlen veszélyt jelent a vállalkozás túlélésére.

Megoldás: Finanszírozás megszerzése

Sok vállalkozó a hitelekre és más finanszírozási módszerekre gondol, amikor a tőkéhez és a pénzforgalomhoz való hozzáférés szükségleteit vizsgálja. De a kölcsönökhöz minden üzleti környezetben nehéz lehet hozzájutni. A Small Business Administration (SBA) által garantált kölcsönökhöz valamivel könnyebb hozzájutni, de a jóváhagyott kölcsönök aránya még mindig viszonylag alacsony, és befolyásolja a lakóhely, az iparág, amelybe be kíván lépni, valamint az, hogy van-e korábbi üzleti tapasztalata.

Szerencsére a mai helyzetben többféle finanszírozási megoldás is létezik. Gyakran lehetőség van a meglévő forrásokhoz való hozzáférésre. A Rollover as Business Startup vagy ROBS például lehetővé teszi, hogy hozzáférjen a 401(k) és más nyugdíjalapokhoz, ezért is nevezik 401(k) üzleti finanszírozásnak. A Home Equity Lines of Credit, vagy HELOC, az otthonában meglévő saját tőkéhez fér hozzá.

Megoldás: A tőke és a pénzforgalom kezelése

Üzleti kihívások akadályozzák Önt abban, hogy kielégítse tőke- és pénzforgalmi igényeit? Erre is többféle megoldás létezik. Először is ne feledje, hogy mindig fontos felmérni saját ágazatát és iparágát. Még gazdasági visszaesés esetén is sok ágazat virágzik. Az egészségügy, az élelmiszeripar és az alapvető termékek szállítása például valószínűleg erős lesz. Ha ezekben az ágazatokban tevékenykedik, dolgozzon ki stratégiát az üzlet megszerzésére és növelésére irányuló módszerekről. Ha üzleti vállalkozást tervez, összpontosítson a recesszióálló ágazatokra. Ha azonban az értékelés azt jelzi, hogy az Ön vállalkozását negatívan fogja érinteni, itt az ideje, hogy kreatívvá váljon. Át lehet-e alakítani és át lehet-e alakítani az Ön vállalkozását, hogy megfeleljen a COVID-19 világjárvány okozta bizonytalanság kihívásainak?

Végezetül pedig, az üzleti siker érdekében kezelje megfontoltan a pénzforgalmat. Ez kihívást jelenthet az üzlettulajdonosok számára, de nem tudhatja, hogy milyenek lesznek a jövőbeli üzleti feltételek, ezért a legjobb, ha van egy párna készpénztartaléka. Tekintse át és vizsgálja felül termékpalettáját, hogy csak arra koncentráljon, ami a legsikeresebb. Mérje fel, hogy csökkentheti-e a személyzetet, az ingatlanok rezsiköltségeit és egyéb kiadásait.