seo linképítés

5 SEO linképítési tipp kezdőknek

A linképítés a SEO rendkívül fontos része. Ennek oka, hogy a keresőmotorok a webhelyedre mutató linkeket annak jeleként értékelik, hogy webhelyed népszerű és megbízható, és ezért érdemes magasan rangsorolni. A keresőmotorok úgy vélik, hogy a megbízható oldalak más megbízható oldalakra rangsorolnak, ezért is fontos, hogy az oldaladra mutató linkek jó minőségű, ajánlható oldalakról származzanak.

A weboldalad linkprofiljának kiépítése, karbantartása és bővítése a SEO-stratégiád fontos részét kell, hogy képezze. Ha végigolvasod a tanácsokat, hamar rá fogsz jönni, hogy a linképítés időrabló tevékenység, sokszor nem hozza vissza a belefeketett energiát. Ha profira kívánod bízni, nézd meg mennyibe kerül a profi szolgáltatás -> linképítés árak.

A kérdés tehát mindenkiben ott motoszkál: hogyan kezdjünk el minőségi linkeket építeni? Íme néhány tipp az induláshoz:

1. Derítsd ki, hogy a versenytársaid honnan szereznek linkeket.

A Moz Open Site Explorer segítségével megtudhatja, hogy kik linkelnek a versenytársak oldalaira. Egyszerűen írd be a versenytársad URL-címét, és az eszköz egy listát készít, amely megmutatja a linkelő oldal címét és URL-címét, valamint a link horgonyszövegét. Ez adhat néhány ötletet arra vonatkozóan, hogy honnan próbálj meg linkeket szerezni, mivel ha egy webhely hajlandó linkelni egy versenytársadra, akkor valószínűleg hajlandó lesz rád is linkelni.

2. Hozz létre megosztható tartalmat

A tartalommarketing hatékony és természetes módja annak, hogy sok linket szerezz az oldaladra. Ha olyasmit hozol létre, amit a niche-edben az internetezők meg akarnak osztani a közösségi médiában, nemcsak sok linket kapsz az oldaladra, hanem növeled a márka ismertségét és hírnevét is. Néhány példa arra, hogy milyen dolgokat hozhat létre:

  • Infografikák
  • Képek
  • Videók
  • Egy egyedi felmérés eredményei, amelyet a cége végzett.
  • Exkluzív interjú az Ön szakterületének egy vezető személyiségével.
  • Blogbejegyzések

Bármit is hozol létre, annak eredetinek, érdekesnek és egyedinek kell lennie – ha az emberek már láttak ilyet, nem fogják megosztani.

3. Tedd beágyazhatóvá a tartalmat

Ha kiváló minőségű képek vannak az oldaladon, akkor az emberek el akarják majd lopni őket. Tedd beágyazhatóvá őket, hogy amikor bárki megpróbálja ellopni őket, automatikusan kapjon egy beágyazási kódot, amely egy backlinket tartalmaz.

Ehhez használhatsz egy olyan webhelyet, mint az embed.ly.

4. Vegyél részt a közösségben

A helyi jótékonysági szervezetekbe, sportcsapatokba, eseményekbe és bármi másba való bekapcsolódás remek módja annak, hogy backlinkeket szerezz az oldaladra. Szponzorálhatsz egy eseményt vagy sportcsapatot, támogathatsz egy jótékonysági szervezetet vagy adományozhatsz. Az emberek szívesen hivatkoznak majd az oldaladra, ha valamit visszaadsz a közösségnek. A helyi ismertség növelésével nagyobb valószínűséggel kaphat linkeket helyi bloggerektől és szervezetektől is.

5. Vendégblogolás

A vendégblogoló közösségek segítségével olyan bloggereket találhatsz, akik ingyenes tartalmat keresnek. A legjobb, ha olyan blogokat találsz, amelyek a te szakterületedre összpontosítanak, vagy amelyeknek az olvasói szintén érdeklődnek a céged kínálata iránt. Meg kell győződni arról, hogy a blog, amelyen megjelenik, megbízható és jól rangsorolt oldal.

Megjegyzés: az oldaladra mutató összes link esetében fontos, hogy a horgonyszövegben szerepeljen egy olyan célzott fázis, amely tartalmazza az egyik kulcsszavadat. A  webhelye d nagyobb valószínűséggel fog előrébb rangsorolni az adott kulcsszóra, ha az szerepel a horgonyszövegben. A motorok ezt a horgonyszöveget használják a kulcsszavak rangsorolásakor, ezért kerüld az olyan horgonyszövegeket, mint például „kattintson ide”.

Ha még kérdéseid vannak a webodals SEO, linképítés témakörban, javasoljuk a gaborwebstudio.hu weboldalt, ahol nem csak blog cikkeket, de SEO minitanfolyamokat is kaphatsz online konzultáció formájában abban a témakörben, amiben segítségre van szükséged.