munkaerú toborzás

Cégproblémák 2022: Toborzás, a munkavállalók megtartása és a munkaerő minősége

A kisvállalkozók 55%-a említette a munkaerő minőségével kapcsolatos kihívásokat, beleértve a munkavállalók toborzását és megtartását, ami a legnagyobb kihívás. A tőkehiány most először szorult le az első helyről, mint a kisvállalkozások első számú kihívása.

A 2021-es Small Business Trends felmérés összeállításakor a munkanélküliségi ráta fél évszázada a legalacsonyabb szinten volt. Az erős foglalkoztatás megnehezítheti a munkaerő-toborzást és -megtartást – ez magyarázza, hogy a toborzást és megtartást kihívásként említő kisvállalkozók aránya miért nőtt 22%-kal az előző évhez képest. 2022-ben ez a tendencia folytatódott, és a munkaerőhiány mindenütt jelen van, a szomszédos kávézótól a nagyobb városi gyárakig. A nagy lemondás felkiáltójelet tett az évtized foglalkoztatási kihívásaira.

Bár lehet, hogy többen nem dolgoznak, és így a munkaerő-állományban is többen vannak, még mindig rendkívül fontos, hogy időt szánjunk a hatékony toborzásra, és biztosítsuk, hogy a megfelelő embert válasszuk ki. Ne feledje, hogy az alkalmazottai nagymértékben befolyásolják az ügyfélszolgálatát. A felvételi hibák sokba kerülnek; a fluktuáció költsége még az alacsonyabb szintű alkalmazottak esetében is nagyjából 3500 dollárra tehető Nagyon fontos az is, hogy megtartsa az alkalmazottakat, miután felvette és betanította őket. Az alkalmazottak távozása kétféleképpen is elveheti a termelékenységét: Ön elveszíti az ő termelékenységüket, az Önét pedig az utódok toborzásához szükséges idő emészti fel.

Toborzás

Ha kisvállalkozásként a foglalkoztatással küzd, tűzze ki célul, hogy mit szeretne. Szánjon időt arra, hogy végiggondolja, milyen szerepet kell betöltenie az új alkalmazottnak, és milyen készségeket és képességeket kell hoznia az asztalra. Dolgozzon ki egy olyan munkaköri leírást, amely vonzza az ezekkel a készségekkel és képességekkel rendelkező embereket.

Igen, a kisvállalkozások gyakran megkövetelik, hogy az alkalmazottak sokféle kalapot viseljenek. De világos elképzeléssel kell kezdenie, különben a toborzási erőfeszítései káoszba fulladhatnak. Vegye fel azt a pozíciót, amelyre most a legnagyobb szüksége van. Ha az új alkalmazott képes növekedni, rendben. Először koncentráljon az alapvető lefedettségre.

Ezután győződjön meg arról, hogy a fizetés és a juttatások, amelyeket kínál, versenyképesek az iparágon belül. Ahhoz, hogy a legjobb embereket vonzza, versenyképesnek kell lennie. Az Ön fizetéséről és juttatásairól szájról szájra terjedhet a szakmán belül. Ha az Ön díjai versenyképesek, a toborzási erőfeszítései is fokozódni fognak. Ha nem versenyképesek, akkor a toborzási erőfeszítései megnehezedhetnek, és az üres álláshelyei üresen maradhatnak.

Megtartás

A versenyképes fizetés és juttatások szintén kulcsfontosságú megtartási stratégiát jelentenek. Valójában a kisvállalkozók 63%-a növelte a kompenzációt 2022-ben a felvételi nehézségek leküzdése érdekében. Tegye az Önét egy jó munkahelygé azzal, hogy ezeket kínálja. Az egészségbiztosítási tervek költsége sok álláskereső számára nagy tényező, ezért lehetőség szerint gondoskodjon arról, hogy juttatásai robusztusak legyenek.

Az alkalmazottak is szeretik érezni, hogy értékelik és megbecsülik őket, és ha ez így van, akkor kialakul bennük a jó megtartási arányokhoz vezető lojalitás. Indítson el dolgozói megbecsülési stratégiákat, például a hónap dolgozója vagy ajándékkártyás jutalmakat, ha szükséges. Szánjon időt arra, hogy előléptetési lehetőségeket dolgozzon ki a legjobb alkalmazottak számára, hogy ők is részesüljenek a vállalat növekedéséből.