server

Szerverek beszerzése kkv vezetői szemmel

A digitális infrastruktúra kiépítése és karbantartása elengedhetetlen minden vállalkozás számára, legyen az kis-, közép- vagy nagyvállalkozás. A versenyképesség szempontjából pedig különösen fontos a szerverek beszerzése, hiszen ezek a gépek felelnek az adatok tárolásáért, biztonságáért és a szolgáltatások nyújtásáért. Azonban számos hazai kkv-nak pénzügyi kihívást jelenthet a megfelelő berendezések beszerzése, ezért érdemes lehet megfontolni a garanciális használt szerverek megvásárlását.

Szerverek kkv-knak

Amikor szerverek beszerzésén gondolkodunk, mindenképpen figyelembe kell vennünk néhány fontos tényezőt. Ilyen szempont lehet például a szerverek teljesítménye, kihasználhatósága, típusa, ár-érték aránya és megbízhatósága, valamint a garanciális feltételek is. A döntés meghozatala előtt alaposan át kell gondolni, hogy a vállalkozásnak mely adattároló berendezések felelnének meg annak méretei és igényei alapján. Emellett fontos, hogy figyelmet szenteljünk a költséghatékonyságra és az üzemeltetés zökkenőmentességére is, mert ha jól döntünk, akkor az hosszútávon sok pénzt megtakaríthat nekünk és kevésbé terheljük meg a költségvetésünket is.

A kisvállalkozások ideális választása: a használt szerverek beszerzése

A szerver gépek egyre drágábbak és ma már nem minden cég engedheti meg magának az újonnan vett berendezéseket. Ha kis- vagy középvállalkozásként a versenyképesség a cél, akkor érdemes lehet használt, de felújított szerverek beszerzésére szánni magunkat, mert az egy sokkal költséghatékonyabb megoldás. Ezek az eszközök általában kiváló állapotban vannak és jelentős költségmegtakarítást és szinte feleannyi veszteséget jelentenek az új gépekhez képest. Fontos azonban, hogy olyan megbízható forrásból szerezzük be a használt szervereket, mint a ServerElite, mely már több, mint 15 éves IT tapasztalattal a háta mögött foglalkozik szerverek garanciális értékesítésével kis- és középvállalkozásoknak.

A szerverek valódi felhasználói értéke

A hazai kkv-k vezetői sajnos néha csak a költségekre összpontosítanak, miközben érdemes figyelembe venni a szerverek valódi felhasználói értékét is. Hogy miért? Mert ezek a gépek nemcsak adattárolásra szolgálnak, hanem lehetővé teszik az adatok gyors elérését és feldolgozását egyidejűleg több számítógépen is. Egy jól kiépített szerver infrastruktúra hozzájárul a hatékonyabb munkavégzéshez, majd később a vállalkozás növekedéséhez is. Ezért érdemes olyan gépeket választani, amelyek megfelelnek az adott vállalkozás méreteinek, igényeinek és jövőbeli terveinek is. Ráadásul, ha a kiszemelt szerverek értékét adó tulajdonságai, mint például az 5 év garancia vagy a teljesítmény, megegyeznek, akkor érdemesebb lehet a lényegesen olcsóbb használt szervereket választani a beszerzés vagy a bővítés során.

A szerverek feladata

A szerverek feladata igazán sokrétű lehet, de mindenképpen függ az adott vállalkozás igényeitől és tevékenységétől is. A beszerzés során fontos előre megtervezni, hogy milyen célokra fogjuk használni a berendezéseket, mert ennek megfelelően kell kiválasztani a megfelelő szerver típust és konfigurációt. Emellett az is fontos, hogy a fejlődő vállalkozásoknak nagy segítség a használt, de felújított szerverek vásárlása, mert a gépek meglétének lényege nem a cég értékének csökkenése, hanem a versenyképesség és ezáltal a profit növekedése.

Megbízható szerverekért forduljon a megbízható szerver partnerhez, a ServerElite-hez! Szakértőiknek és kiváló referenciáiknak köszönhetően náluk garantáltak a minőségi berendezések. Keresse fel a webáruházukat és bízzon abban, hogy a professzionális szintű szolgáltatást nyújtanak Önnek, miközben segítenek kiépíteni a megfelelő informatikai infrastruktúrát! Hagyja, hogy segítsenek a növekedésben és fejlődésben!